Kurv

Cases

SLK Biler

By august 6, 2018 september 25th, 2018 No Comments

SLK Biler

Emballagevirksomhed sikrede stemningen med LED i klassisk design

Mange steder i landet renoveres gamle industri- og havnebygninger til helt nye og tidssvarende kontormiljøer. Renoveringerne er ofte gennemgribende for at bringe arbejdspladserne op til moderne standarder, men ved at arbejde målrettet med de enkelte eksisterende installationer kan en del af den oprindelige stemning bevares i større eller mindre grad. Det er den svenske emballagevirksomhed Boxon Pak med dansk hovedsæde i Glostrup et godt eksempel på.

Det var de rustikke omgivelser, Hasan Selek faldt for, da livsdrømmen om at blive bilforhandler skulle realiseres. En gammel smedeforretning med runde vinduer og sparsom belysning i Ishøj blev nøje udvalgt til at danne rammerne om SLK Biler, der forhandler nyere kvalitetsbiler af høj kvalitet som Audi, Mercedes-Benz og BMW.

Det stod hurtigt klar for den kommende brugtvognsforhandler, at det krævede mere end maling og nye lysstofrør at få forretningen til at komplementere de biler, der var i tankerne.

– Flotte biler kræver flot lys, fastslår fortæller Hasan Selek, der har mange års erfaring med kundeservice fra blandt andet restaurationsbranchen og har stort fokus på at få folk til at føle sig godt tilpas.

Bilforhandlere vælger typisk hvidt i hvidt
Research hos konkurrerende bilforhandlere viste, at det mest almindelige valg er at holde forretningen hvidt i hvidt. Altså hvide vægge, lofter, gulve – og lysstofrør eller spots, der giver et meget blændende og hvidt lys.

– Og det er da også fint, for så ser der sterilt, stilrent og pænt ud. Men det er efter min overbevisning ikke særlig kundevenligt, og mange mennesker føler sig ikke hjemme, når de træder ind i et lokale, der er så blændende lyst. Lys betyder rigtig meget, når det handler om kontakten til andre mennesker, og man kan skabe en stemning alene med lyset, siger Hasan Selek.

Godt lys med respekt for omgivelsernes historie
Bilforhandleren faldt tilfældigt over en reportage i et bilmagasin, der viste billeder fra en forretning, der havde lige præcis den belysningsstil, han selv søgte. For at opnå samme look hos SLK Biler kontaktede Hasan Selek belysningsspecialisten Flash Light Group A/S, og et efterfølgende møde fik sporet både Hasan Selek og belysningsvirksomheden ind på, hvilken løsning, der ville passe til både forretning, kunder og budskab.

– Konsulenterne hos Flash Light Group lyttede til mine ønsker og kom med deres bud på, hvad der var realistisk med de rammer, vi havde at arbejde med. Godt lys i klargøringen, klart lys i showroomet og blødere, mere gulligt lys i sofaområdet – og på samme tid tro mod omgivelserne og deres historie, fortæller Hasan Selek, der var særdeles tilfreds med, at han trods krav til den økonomiske ramme ikke skulle gå på kompromis med en eneste af sine ønsker til belysningen.

Ros for især stemningslyset
Løsningen blev blandt andet aluminiumslampen Sun High Bay 100 w, der kommer fra den anerkendte High Bay-serie, som Flash Light Group blandt andet er eksperter i. Det er en serie af LED-armaturer i høj kvalitet, som typisk bruges til oplysning af lokaler med højt til loftet.
– At der er tænkt over belysningen går ikke ubemærket hen fortæller bilforhandleren, der ofte hører ros fra kunderne for den stemning, lyset giver. Især i det sofaområde, han har indrettet med bløde hynder og en kaffemaskine inden for rækkevidde.

Fakta

Til SLK Biler har vi brugt følgende produkter:

  • SUN HighBay (Flashlight) med prismatisk skærm
  • Skinnespot: KILO LED i sort monteret på sort 3 faset strømskinne
  • SORELLA pendel, kobber/smoke